Stress

Stress is de sluipmoordenaar van jouw gezondheid.

Vaak ontdek je pas na lange tijd de schade van stress in jouw  lichaam. Het begint met kleine signalen als hoofdpijn, vermoeidheid, humeurig, stijve spieren. Zelf besef je meestal niet dat dit stress gerelateerde klachten zijn.

Ach, het is bijna weekend, dan kan ik dan wel even bijtanken.

Doorzettingsvermogen en wilskracht houden je op de been. En dat is meteen jouw grootste valkuil. Want daarmee negeer jij de signalen van jouw lichaam en storm je af op een fysieke en hormonale disbalans.

Wil je dit voorkomen of wil je sneller herstellen chronische ziekte en burn-out, dan is het belangrijk om je stresshormonen te verlagen en je gelukshormonen te verhogen.

Veel voorkomende  signalen van hormonale disbalans door stress:
→ Vermoeidheid
→ Hoofdpijn
→ Spierklachten
→ Eczeem
→ 
Duizelig

→ Haaruitval
→ Slecht slapen
→ Lusteloos
→ Depressieve gevoelens
→ Angstig

Waarom een stressconsult?

Tijdens een stressconsult krijg jij inzicht in de verstoringen in jouw lichaam. Zowel fysiek, mentaal als hormonaal. Wanneer duidelijk is waar jouw lichaam fysiek uit balans is geraakt, kun je gericht aan de slag met het bevorderen van jouw zelfherstellend vermogen. Dit is voor iedereen anders.

Het doel van het stressconsult is het verhogen van  jouw gelukshormonen en het verlagen van jouw stresshormonen.

Goede voeding en een goede vetzurenbalans is hierbij de basis. Onze huidige voedingspatroon is te arm aan vitamines en mineralen om hiermee de disbalans kunnen herstellen. Tevens worden we steeds meer blootgesteld aan toxische stoffen.

Aanvullen met natuurlijke voedingssupplementen en kruiden is daarom belangrijk. Dit is geen one-size-fits-all, maar altijd maatwerk.

Hoe werkt een stressconsult?

Tijdens dit consult krijg je inzicht in je stress levels, bloedvaten en welke voedingsstoffen en kruiden voor jou van belang zijn om je stresshormonen te verlagen en je gelukshormonen te verhogen. Daarvoor gebruik ik voor de stressmeting de Smartpulse.

Wat is een Smartpulse?
De SmartPulse is een klein apparaatje wat je 3 minuten op de wijsvinger plaatst en via pulsen en infrarood een aantal belangrijke (stress)functies kan meten. De Smartpulse is gebruiksvriendelijk, snel en pijnloos.

De smartpulse meet:

  • Fysieke & Mentale Stress
  • Stress bestendigheid
  • ANS (Autonome Zenuwstelsel Balans)
  • HRV (Hartslag Variabiliteit)
  • Gezondheid van je bloedvaten (elasticiteit en veroudering)

Met de Biotensor meet ik vervolgens jouw voedselintoleranties en de eventuele tekorten of extra behoeftes van voedingsstoffen.

Aanvullend maak ik gebruik van  de Braverman test. Dit is een uitgebreide vragenlijst. Deze test geeft inzicht in de balans van je neurotransmitters/gelukshormonen. Dit zijn belangrijk boodschappersstofjes in jouw hersenen die zorgen voor de communicatie in de biochemie van je lichaam. 

Op basis van bovenstaande testen ontvang je een passend advies voor voeding, leefstijl en suppletie waarmee de fysieke en hormonale disbalans in jouw lichaam optimaal ondersteunt wordt. Zodat jij jouw herstel zelf kunt bevorderen.

Wat is jouw investering voor een compleet consult?

Meten is weten. Wat is het jou waard om inzicht te krijgen in jouw actuele stress parameters.

De meting met de smartpuls en biotensor en de bespreking van de vragenlijsten wordt gedaan in mijn praktijk en duurt ca 1,5 uur tot 2 uur. De vragenlijsten worden je voorafgaande aan het consult toegestuurd. Tijdens het consult bespreken we al zo veel als mogelijk de uitslagen. Nadien ontvang je een adviesrapport via de mail met daarin alle meetgegevens en het advies. In overleg plannen we nog 1 opvolg contact moment.  

De totale investering voor bovenstaande is €125,- incl. BTW.